Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Son Yazılar
    • Bir Geleneği Olmak Mahmud Erol Kılıç
    • Ramazan Risalesi
    • Tasavvuf Risalesi – Bediüzzaman
    • Bir Bilgi Kaynağı Olarak Tasavvufta Keşfin Değeri
    • Şer’i Delil Karşısında Keşf ve İlham İddiası Geçersizdir
    • Keşif ve Keramet – Ali SÖZER
    • Tevessül ve İbni Teymiyye ‘ ye Dair
    • Tevessül Konusunda Doğru Tavır
    Facebook
    Haznevi.net
    • Ana Sayfa
    • Haznevi Ekolü
    • Şeyh Muhammed Haznevi
    • Şeyh Muhammed Muta
    • İSLAM
    • ENGLISH
    • İletişim
    Haznevi.net
    You are at:Home»Son Peygamber»İslam´da İlk Aile

    İslam´da İlk Aile

    0
    By admin on 3 Kasım 2015 Son Peygamber

    Hz. Ali´nin müslüman olmasından hemen sonra Zeyd bin Harise de müslüman oldu. O, ailesi içinde hür ve serbest olarak yaşayabilecekken, köle olarak Muhammed (sav)in yanında ya­şamayı tercih etti. Babasını bırakıp Hz. Muhammed (sav)´i seç­ti. Şu halde böyle bir şahsın ilk müslümanlardan olması gere­kirdi. Hiç tereddüt etmeden Peygamber ailesine katıldı. Tered­dütsüz olarak İslam´a girdi. Böylece derli toplu bir iman ailesi teşekkül etti. Bu aile fertleri şerefli bir İslam ailesi oluşturdu. Muhammed (sav) namaz kılarken, mü´minlerin annesi Hatice ile Hz. Ali de kendisine uyarlardı.

    Bir tüccar Mekke-i Mükerreme´yi ziyaret etmeye gelmişti. Onun orada neler gördüklerini size anlatmak istiyorum: Yahya bin Afif şöyle demiş: “Cahiliyet döneminde Mekke´ye geldim. Abbas bin Abdulmuttalib´in yanına varıp evinde kaldım. Gü­neş doğduğunda ben Kabe´ye bakıyordum. Gencin biri oraya yö­neldi. Gözlerini semaya dikti, sonra Kabe´yi karşısına alarak ayakta durdu. Aradan fazla bir zaman geçmeden bir delikanlı geldi. Önce gelen adamın sağ tarafında durdu. Kısa bir süre sonra da bir kadın geldi. Bu iki kişinin arkalarında durdu. Genç rükua vardı. Onunla birlikte delikanlı ve kadın da rükua vardılar. Genç rükudan başını kaldırınca onunla birlikte deli­kanlı ve kadın da rüku´dan kalkıp doğruldular. Genç secdeye kapandı. Onunla birlikte diğerleri de secdeye kapandılar. Ben “Ey Abbas, bu gerçekten harika birşey” dedim. Abbas bana, “Bu genci tanıyor musun ” diye sorunca, ben “hayır” diye cevap verdim. O dedi ki: ” Bu, kardeşim Abdullah´ın oğlu Muham-med´dir. Arkasındaki şu delikanlıyı tanıyor musun ” deyince, o dedi ki: “Bu, Ebu Talib oğlu Ali´dir. Arkasında duran şu kadını tanıyor musun ” Ben, hayır deyince, bana şu cevabı verdi: “Bu, kardeşim o.ğlu Muhammed´in eşi Hatice´dir. Kardeşimin oğlu, bize, tatbik etmekte oldukları bu dini, kendisine göklerin ve ye­rin Rabbi edan Allah´ın emrettiğini söylemektedir. Vallahi ben, bütün yeryüzünde bu dinde şu üç kişiden başka bir kimse bu­lunduğunu şimdilik bilmiyorum!”

    Evet bu üç kişi, bu üç temiz şehsiyet, İslam´a ilk giren insan­lardı. Bera berlerinde Zeyd bin Harise de müslüman olmuş ve dördüncü s ırada yer almıştı.

    Bu rivayetlerden anlaşıldığına göre, bu ilk müslümanlar herhangi bir delil talep etmeden İslam´a girmişler, gördükleri hakkı tanıyınca onu tasdik etmişlerdir. Heva, heves ve garaz­dan arınmış hangi kalbe, insanlara fayda ve zarar vermeyen taşlara, putlara iman etmekle; hiçbir şeye ihtiyacı olmayan, herşeyin kendisine muhtaç olduğu, bir ve tek olan, doğmayan ve doğurulmayan Allah´a imanı bir tutar! Sonra en ufak bir dü­şünce ile ve selim bir kalble insanlar Muhammed (sav)´in getir­diği davetin hak davet olduğunu idrak edebilirler. Kaldı ki, o davetçinin ahlakı güzel, karakteri sağlam, dürüst ve faziletli bir kimseydi. îdrak edici selim bir akla sahipti. Onun sözlerin­de şüphecilerin şüpheye düşmelerine neden olacak birşey yok­tu.

    Bu temiz aileyi imana sevkeden şey, onların aslında hakkı idrak etmeleri ve Rablerinin gerçekliğine inanmalarıydı. Ayrıca onların nefisleri saf, kalpleri temizdi. Mü´minlerin annesi Hati­ce ile Ebu Talib oğlu Ali´nin kalbinden daha temiz bir kalp var mıydı ! –

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    admin

    Related Posts

    Resulullah´a (s.a.v.) Hitap

    Fikri İstikrarsızlık

    Mecusilik

    Leave A Reply Cancel Reply

    • Son Eklenenler
    • Çok Okunanlar
    20 Mart 2017

    Bir Geleneği Olmak Mahmud Erol Kılıç

    4 Haziran 2016

    Ramazan Risalesi

    16 Mayıs 2016

    Tasavvuf Risalesi – Bediüzzaman

    20 Nisan 2016

    Bir Bilgi Kaynağı Olarak Tasavvufta Keşfin Değeri

    18 Nisan 2016

    Şer’i Delil Karşısında Keşf ve İlham İddiası Geçersizdir

    20 Mart 2017

    Bir Geleneği Olmak Mahmud Erol Kılıç

    7 Temmuz 2015

    Şeyh İzzeddin Hazretlerinin Vasiyetleri

    7 Temmuz 2015

    Şeyh İzzeddin Hazretlerinin Hayatı ve Yolunun Özellikleri

    7 Temmuz 2015

    Şeyh Alaaddin Hazretlerinin Dilinden Şeyh Ahmed Haznevi Hazretleri

    7 Temmuz 2015

    Şeyh Hazretin Sözlerinden Seçmeler

    • İslam Kültürü
    17 Kasım 2015

    Abid-Arif

    17 Kasım 2015

    Adak

    17 Kasım 2015

    Adet-i İlahiyye-İstidrac-Mucize

    17 Kasım 2015

    Ağlamak

    17 Kasım 2015

    Ahiret Yolculuğu

    • Haznevi Ekolü
    9 Temmuz 2015

    Allah İsmi Celili İle Zikretmek

    9 Temmuz 2015

    İnşirah Suresi ve Manevi Hayatımız

    9 Temmuz 2015

    Kuran-ı Kerim´de Zikir ve Tasavvuf Yolu

    9 Temmuz 2015

    Vesile Takva Cihad ve Tasavvuf

    8 Temmuz 2015

    Haznevi Mürşidlerine Genel Bir Bakış

    • Şeyh Muhammed Muta
    18 Şubat 2016

    Gerçek Muhabbet

    18 Şubat 2016

    Sünnetin Önemi ve İttiba

    17 Şubat 2016

    12 Rebiülevvel

    15 Şubat 2016

    Allah (c.c.) ve Rasulünü (sav.) Yüceltmenin Hakikatı

    15 Şubat 2016

    Müminlerin Hangisi Daha Akıllıdır ?

    Latest Reviews
    Etiket Bulutu
    abdest ahiret Allah bayram namazı cemaat cuma duası cuma namazı dua edep ehli sünnet ezan fitre gece namazı hac haram hatim hayrı istemek haznevi hilal imam iman irfan islam itikaf kuran musibet namaz niyaz orucun önemi oruç pişmanlık ramazan ramazana veda ramazan ayının büyüklüğü sadaka secde tasavvuf teravih tevbe teyemmüm tövbe umre yakarış yalvarış zekat
    Recent tabs widget still need to be configured! Add tabs, add a title, and select type for each tab in widgets area.
    © 2015 Haznevi.net

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.